Home ›› 45 Km Auto

Wat houdt een 45 km auto precies in?

De 45 km auto mag je zonder autorijbewijs besturen. Handig voor de mobiliteit en uw vrijheid, want u bent niet altijd afhankelijk van anderen. De 45 km auto geeft u meer zelfstandigheid. Wij van Brommobiel Rotterdam vertellen u alles over de 45 km auto, wat het inhoudt en voor wie het is.

45 km auto brommobiel
Neem contact op

Er bestaan veel misvattingen over de brommobiel. Wij gaan uitleggen wat de 45 km auto wel inhoudt. Als u geen autorijbewijs (meer) heeft, kan de brommobiel een mobiliteitsoplossing voor u zijn. Wij bieden altijd een uitgebreide proefrit aan, zodat u goed kunt voelen of de brommobiel bij u past. Bij het maken van de proefrit letten wij ook op uw rijvaardigheid en geven wij een eerlijk rij-advies.

45 km auto

Het lijkt op een kleine personenauto, maar is officieel een brommobiel; Dat is de 45 km auto. Het verschil met personenauto’s is dat de 45 km auto in technisch opzicht als bromfiets wordt beschouwd. De eisen waaraan brommobielen moeten voldoen staan in het Voertuigreglement.

Elke brommobiel moet voldoen aan dezelfde eisen. Elk voertuig op de Nederlandse openbare weg moet zijn voorzien van een goedkeuring op basis van EG-richtlijnen, dus ook een 45 km auto. De EG-richtlijn voor brommobielen vereist naast de maximale snelheid van 45 kilometer per uur een maximale ledige massa van 350 kg en een maximaal vermogen van 4 kW voor de motor.

Verkeersregels voor 45 km auto

Voor bestuurders van een brommobiel, dus ook voor de bestuurders van een 45 km auto, gelden niet altijd dezelfde verkeersregels als voor automobilisten. Over het algemeen wel, maar dus niet altijd. Zowel binnen als buiten de bebouwde kom mogen brommobielen geen hogere snelheid dan 45 kilometer per uur voeren. Een lagere maximumsnelheid dient opgevolgd te worden. Het is niet toegestaan om met een 45 km auto te rijden op autosnelwegen, autowegen en andere wegen die zijn uitgesloten voor langzaam verkeer. Een brommobiel is verplicht op de rijbaan te rijden: het is verboden op het fietspad te rijden. De 45 km auto mag niet op de stoep worden geparkeerd.

45 km auto Brommobiel Rotterdam
Neem contact op

Voor wie is de 45 km auto?

Iedereen met een rijbewijs AM (bromfietsrijbewijs) mag in een 45 km auto rijden. Als u niet door de medische rijbewijskeuring voor de auto bent gekomen, mag u nog wel in een brommobiel rijden. Bezitters van het rijbewijs B zijn automatisch in bezit van het rijbewijs AM. Ondanks dat u het rijbewijs B verliest, behoudt u altijd het rijbewijs AM.

Brommobiel Rotterdam heeft diverse 45 km auto's in het aanbod. Van nieuwe 45 km auto's van bekende merken als Aixam, Ligier en Microcar tot occasions. Met een tweedehands 45 km auto bespaart u geld, maar rijdt u toch in een betrouwbare brommobiel. Alle brommobielen, zowel nieuwe als occasions, leveren we met garantie. Bovendien kunnen we uw 45 km auto bij u thuis afleveren.

45 km auto bekijken in onze showroom

Heeft u interesse in een 45 km auto? Maak een afspraak of kom langs in onze showroom. In de showroom van Brommobiel Rotterdam vindt u een zeer compleet assortiment van zowel nieuwe modellen als occasions. Wij nemen alle tijd om het meest passende model voor u uit te zoeken.

Neem contact op

Scroll naar boven